Welkom bij pastabar G&G

De herkomst van pasta

Er is veel discussie over de herkomst van pasta. Wie heeft het bedacht? De Chinezen, de Italianen of misschien wel de Arabieren? Er bestaat absoluut geen twijfel over dat Marco Polo in 1295 vanuit China noedels meebracht naar Italië, maar de meeste voedingshistorici zijn het erover eens dat er al veel eerder een soort pasta bekend was in Italië. Op fresco’s in een Etruskische graftombe zijn een deegplank, deegroller en snijwieltje te zien, er zijn aanwijzingen dat de Romeinen deeg bakten en dat in pasta-achtige repen sneden en met een saus aten. Apicius, een beroemde Romeinse gastronoom, beschreef ovengerechten waarbij pasta-achtig deeg afgewisseld werd met laagjes andere ingrediënten. Een soort Romeinse lasagne?

Informatie

Adres: klokstraat 6 – 3600 GENK
Telefoon: 089.35.30.35
Budget: – 25 EUR

Openingsuren

Maandag tot Vrijdag: 12h-14h 18h-22h
Rustdag: Woensdag, Zondag
Zaterdag: 18h-22h

Reservaties

Enkel telefonisch op: 089 35 30 35

Ontdek ook dit restaurant op Resto.be

Loading